Betere bescherming natuur bij bouw­pro­jecten nodig


14 juni 2012

GroenLinks en de Partij voor de Dieren maken zich grote zorgen over de bescherming van waardevolle natuur bij het toekennen van vergunningen voor bouwprojecten.

Mensen die iets willen bouwen of slopen hebben een omgevingsvergunning nodig van de gemeente Den Haag. Bij de beoordeling van de vergunning moet de gemeente ook kijken naar de te beschermen natuurwaarden. In antwoorden op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren bleek echter dat er bij slechts 5 van de 6868 aangevraagde omgevingsvergunningen een verzoek is gedaan om de flora en faunawet te betrekken.

Volgens GroenLinks en de Partij voor de Dieren moet de gemeente veel scherper zijn bij de beoordeling van aangevraagde vergunningen. Zo moet volgens de partijen bij elke aanvraag een strenge toets op mogelijke natuureffecten plaats vinden.

“De natuur kan niet voor zichzelf opkomen, de gemeente Den Haag moet hier haar verantwoordelijkheid nemen”, aldus de raadsleden Vianen (GroenLinks) en de Groot (Partij voor de Dieren).

Klik hier voor de schriftelijke vragen

Gerelateerd nieuws

Initiatiefvoorstel (H)eerlijk Haags aangenomen!

Den Haag, 7 juni 2012- De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond het initiatiefvoorstel (H)eerlijk Haags van de Partij voor...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil opheldering brand stadsboerderij

Den Haag, 19 juni 2012 – De Partij voor de Dieren is geschrokken van het bericht dat er een brand heeft gewoed op de stads...

Lees verder