Concept­kan­di­da­ten­lijst Partij voor de Dieren Den Haag gepre­sen­teerd


26 oktober 2017

De Partij voor de Dieren neemt op 21 maart 2018 opnieuw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Zij maakt vandaag de conceptkandidatenlijst bekend. De lijst wordt op 19 november 2017 ter goedkeuring voorgelegd aan het partijcongres.

De beoogde lijsttrekker, Christine Teunissen, is momenteel gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren in Den Haag. Duo-raadslid Robert Barker staat op nummer 2, gevolgd door Robin Smit op 3, die al een aantal jaren werkt als fractiemedewerker voor PvdD Den Haag. De hoogste nieuwkomer op de lijst is schooladviseur Nora Fehres. Hanke Hoogerwerf, waterschapsbestuurder voor de Partij voor de Dieren, staat op 5, gevolgd door Benjamin Sprecher, assistent-professor in Duurzaamheid aan de Universiteit Leiden in Den Haag.

Christine Teunissen is verheugd over de beoogde kandidaten. Teunissen: “De Partij voor de Dieren vervult een belangrijke aanjagersrol op het gebied van dierenwelzijn, groen en duurzaamheid in Den Haag. Voor andere partijen zijn dit bijzaken; de Partij voor de Dieren zet er vol op in, met succes. Dankzij de PvdD vergoedt de gemeente het vervoer van gewonde in het wild levende dieren, is een begin gemaakt met het vergroenen van versteende wijken en wordt in verschillende buurten natuurinclusief gebouwd, om een paar voorbeelden te noemen. Met deze enthousiaste kandidaten willen we de strijd voor een diervriendelijke en duurzame stad doorzetten.”

Na het partijcongres op 19 november wordt de definitieve kandidatenlijst bekendgemaakt.

De conceptkandidatenlijst ziet er als volgt uit:

1. Christine Teunissen

2. Robert Barker

3. Robin Smit

4. Nora Fehres

5. Hanke Hoogerwerf

6. Benjamin Sprecher

7. Atila Akin

8. Nanneke Lautenbach

9. Marijke Bessels

10. Natascha Spitsbaard

11. Leonie Gerritsen

12. Marike Wessels

13. Pieter Groenewege

Gerelateerd nieuws

College trekt zich niets aan van rechterlijke uitspraak Milieudefensie

Het Haagse stadsbestuur neemt geen aanvullende maatregelen voor luchtkwaliteit. Dat bleek uit de beantwoording van schrifteli...

Lees verder

Kwetsbare waarden op het spel door invoering Omgevingswet 

De Partij voor de Dieren Den Haag maakt zich zorgen om de negatieve gevolgen van de Omgevingswet voor de leefomgeving in Den ...

Lees verder