Den Haag blijft mijlenver achter op dieren­wel­zijns­gebied


26 januari 2012

Den Haag, 26 januari 2012 – Vanavond heeft een meerderheid van de gemeenteraad tegen het initiatiefvoorstel Dierenwelzijn van de Partij voor de Dieren gestemd. “Zeer teleurstellend” aldus Marieke de Groot, fractievoorzitter Partij voor de Dieren Den Haag, “Het initiatiefvoorstel stelde een kader vast om een eenduidig, ambitieus en integraal dierenwelzijnsbeleid te voeren. Het beleid van dit college betekent een achteruitgang op dierenwelzijnsgebied.”

Het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren vraagt een eenduidig, integraal en ambitieus dierenwelzijnsbeleid met erkenning van de intrinsieke waarde van dieren. Deze nota werd breed gedragen door de verschillende Haagse dierenwelzijnorganisaties waaronder de Dierenbescherming, Pro Hond, de Dierenambulance en Stichting Kattenzorg. Deze organisaties hebben meerdere keren de gemeenteraad op te roepen om in te stemmen met de initiatiefnota van de Partij voor de Dieren.

Tijdens de Raadsvergadering stemde de voltallige oppositie, met uitzondering van de PVV en de Islam Democraten, voor de initiatiefnota van de Partij voor de Dieren. Er was wel een meerderheid voor een motie met het voorstel uit de nota van de Partij voor de Dieren over een voorkeursbeleid voor circussen zónder wilde dieren. De Groot: “dit laat maar weer eens zien hoe belangrijk de Partij voor de Dieren is als aanjager op het gebied van dierenwelzijn voor andere politieke partijen”.

Helaas kon de verankering van de intrinsieke waarde van dieren in beleid en het creëren van een integraal, ambitieus dierenwelzijnsbeleid niet op de steun van de meerderheid in de Raad rekenen. “VVD, PvdA, D66, CDA, ID en de PVV hebben de keuze gemaakt om mijlenver achter te blijven wat betreft dierenwelzijn in Den Haag. We zullen alle zeilen bijzetten om alsnog te komen tot een rechtvaardig en fatsoenlijk dierenwelzijnsbeleid in onze stad.” aldus een strijdvaardige De Groot.

Wij staan voor: