Den Haag krijgt grotere mili­euzone


5 april 2022

Het stadsbestuur maakt plannen om de Haagse milieuzone, waarbinnen minder vervuilend vervoer mag rijden, volgend jaar uit te breiden. Het college gaat aan de slag met een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren. ‘Zo vermindert de stikstofuitstoot en verbetert de luchtkwaliteit,’ zegt Robert Barker (PvdD).

De Partij voor de Dieren dringt al langer aan op een gemeentelijke aanpak van de stikstofuitstoot. Stikstofverbindingen, die door het verkeer worden uitgestoten, verzuren de grond en bedreigen daarmee de Haagse natuurgebieden. Daarnaast verslechteren ze de luchtkwaliteit, waardoor Hagenaren eerder doodgaan. Eerder dit jaar ging de Partij voor de Dieren hierover in debat met het college van burgemeester en wethouders.

Motie
De gemeenteraad nam na dit debat de motie van de Partij voor de Dieren voor een grotere milieuzone aan. Binnen deze milieuzone mag alleen minder vervuilend vervoer rijden. ‘Een uitbreiding zorgt voor schonere lucht voor meer Hagenaren,’ zegt Robert Barker (PvdD).

Onderzoek
Het college geeft aan te gaan werken aan een voorstel om de milieuzone in 2023 uit te breiden, maar daarvoor moet het eerst een onderzoek doen. De resultaten van dat onderzoek worden in het najaar gepubliceerd.


Gerelateerd nieuws

PvdD heeft geen vertrouwen in formatieproces

Den Haag - Op 31 maart presenteerde Groep de Mos twee informateurs. Deze kregen de opdracht om een coalitie te verkennen waar...

Lees verder

PvdD: Verwarming tandje lager in stadhuis

Om gas te besparen, moet de thermostaat in gemeentelijke gebouwen een tandje lager. Dat vindt de Partij voor de Dieren Den Ha...

Lees verder