Geen woorden maar daden


6 maart 2014

Aan de vooravond van de verkiezingen zijn er weer tal van verkiezings-debatten om de Haagse kiezer te overtuigen. Tijdens de verkiezingstijd doen partijen een hoop beloftes om kiezers voor zich te winnen. Maar als partijen eenmaal op het pluche zitten, worden een hoop van deze beloftes in de vriezer gezet, om deze vervolgens over vier jaar weer te laten ontdooien.

Dierwelzijn is bij uitstek een onderwerp waarover partijen in verkiezingstijd de ene na de andere belofte doen. Zo bleek tijdens het Twitterdebat van Dierenbescherming Haaglanden, iedereen voor kostendekkende steun aan asielen te zijn. Een motie van de Partij voor de Dieren die precies dit vraagt, kon echter niet op steun rekenen van partijen als D66 en PvdA.

Dierenwelzijn mag niet alleen een issue zijn als er stemmen nodig zijn. De Partij voor de Dieren wil dat de mooie woorden in daden worden omgezet. Wij houden vast aan onze idealen en zullen de andere partijen straks herinneren aan hun mooie woorden die zij in verkiezingstijd uitspraken.