Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor behoud van bomen in Den Haag


16 februari 2014

De Partij voor de Dieren heeft in de vroege ochtend van vrijdag 14 februari protestborden opgehangen bij de bomen langs de Laan van Meerdervoort. Het is een protest tegen de kap van de bomen die, als de plannen doorgaan, plaats zullen maken voor nieuwe parkeerplaatsen. De Partij voor de Dieren vindt dit onacceptabel.

De plannen van de gemeente om de bomen te kappen hebben grote onvrede gewekt onder de bewoners langs de Laan van Meerdervoort en het verzet tegen de bomenkap is groot. Christine Teunissen, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Den Haag: “Het behoud van natuur is belangrijk voor de leefbaarheid van de stad. Het kappen van bomen en aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen stimuleert alleen maar vervuilend verkeer en heeft grote negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit en de gezondheid van Haagse burgers. Wij maken ons daarom sterk voor het behoud van de bomen aan de Laan van Meerdervoort, maar ook in de rest van Den Haag. Wat ons betreft worden er in Den Haag geen bomen meer gekapt, alleen nog maar bomen geplant.”

Op de protestborden staat de tekst “Dit nooit!” met een afbeelding van hoe de laan eruit zou zien zonder bomen. De Partij voor de Dieren voert in de komende weken nog meer actie voor het behoud van de bomen aan de Laan van Meerdervoort.