Gemeente neemt maat­re­gelen dieren levende kerststal


20 december 2010

De os van de levende kerststal in Den Haag is na de ongelukkige glijpartij van afgelopen weekend met pensioen gegaan. Het 26-jarige dier zal daarom niet meer te zien zijn in de levende kerststal in het Atrium. Ook de kameel was vandaag niet aanwezig in verband met het slechte weer. Men vond het maandag onverantwoord om het dier op en neer vanuit Breda te vervoeren, echter stonden de os en de kameel het gehele weekend wel gewoon in de kerststal ondanks het slechte weer en de gladheid. De geitjes en de ezel zijn helaas maandag wel weer aanwezig, het is niet duidelijk waarom besloten is deze dieren wel te vervoeren.

De Partij voor de Dieren is een felle tegenstander van de levende kerststal en heeft al meerdere malen gepleit voor afschaffing van dit jaarlijks terugkerende event. De dieren worden negen dagen lang achter elkaar vanuit Breda naar Den Haag vervoerd. Dit vervoer levert uitermate veel stress op bij de dieren. Een geit, os, kameel of ezel, is van nature niet bedoeld om over grote afstanden te reizen en vervolgens de hele dag tentoongesteld te worden in een te warme omgeving alwaar ze worden blootgesteld aan drukte, geschreeuw en luide muziek.

Het thuis houden van de os en de kameel is een teken dat het inderdaad niet goed gesteld is met het welzijn van de dieren en dat de gemeente daarom, nu het mis gaat, (beperkte) maatregelen neemt. De Partij voor de Dieren hoopt dan ook dat de gemeente lering trekt uit deze maatregelen en volgend jaar dit soort voorvallen gaat voorkomen door geen levende dieren meer in de kerststal tentoon te stellen.

Gerelateerd nieuws

Einde levende kerststal in zicht?

Den Haag, 16 december 2010 - Vandaag heeft Marieke de Groot, raadslid voor Partij voor de Dieren samen met Wethouder Diere...

Lees verder

Nieuwjaarsbijeenkomst Partij voor de Dieren Den Haag in Eethuis de Zon

Op zondag 9 januari organiseert de Partij voor de Dieren Den Haag e.o. een nieuwjaarsbijeenkomst in Eethuis de Zon, Dunne ...

Lees verder