Gezonde Gronden ontvangt Oorkonde


16 februari 2011

Den Haag, 15 februari 2011 – In het kader van ‘Hart voor het Groene Hart’ heeft de Partij voor de Dieren een oorkonde uitgereikt aan Gezonde Gronden. Deze organisatie wil stad en platteland beter met elkaar verbinden en promoot een gezonde bodem; goed voor de gezondheid van planten, dieren en mensen.

De PvdD Den Haag koos Valentijnsdag voor de uitreiking, omdat Het Groene Hart van Zuid-Holland van vele kanten bedreigd wordt. Daarom wordt de schijnwerper gezet op een organisatie die zich inspant om het Groene Hart te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Marieke de Groot, fractievoorzitter van de PvdD in Den Haag, reikte de oorkonde deze week uit aan de voorzitter van Gezonde Gronden, Menno Swaak. De uitreiking vond plaats in het Zuiderpark in het paviljoen van de tuin “Eetbaar Park”.
“Gezonde Gronden doet goed werk om te komen tot een regionale groene economie.” aldus De Groot. “De dieren en de natuur worden beschermd terwijl de economie er baat bij heeft. Hopelijk blijft Gezonde Gronden zich de komende decennia hiervoor inzetten.”