Einde Levende Kerststal


17 februari 2011

Eind 2010 sprak raadslid Marieke de Groot van de Partij voor de Dieren de wens uit: Laat 2010 het laatste jaar zijn waarin de levende kerststal in het stadhuis staat. Na de commissievergadering van 17 februari lijkt het erop dat haar wens uitkomt.

De levende kerststal kwam 15 jaar geleden voor het eerst in het Stadhuis om aandacht te vragen voor dak- en thuislozen in de stad. Ook de Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat er aandacht is voor mensen die op straat leven. Maar daar moeten dieren niet de dupe van worden, aldus De Groot. Iedere dag moesten de os, de kameel, de ezel en de geitjes minimaal 5 kwartier reizen van Brabant naar Den Haag. In het Atrium stonden de dieren vervolgens de hele dag in een te warme omgeving met veel herrie en onrust.

De Groot is verheugd dat de Raad nu instemt met het afschaffen het fenomeen “levende kerststal”. Eerdere voorstellen van de Partij haalden nog geen meerderheid maar gelukkig is het tij gekeerd. Dat de gemeente daarbij ook nog eens € 40.000,= bespaart is mooi meegenomen. Omdat het bedrag voor de levende kerststal al uit de pot voor dak- en thuislozen betaald werd, kan het nu hopelijk worden ingezet om de situatie van deze mensen werkelijk te verbeteren.

Gerelateerd nieuws

Gezonde Gronden ontvangt Oorkonde

Den Haag, 15 februari 2011 – In het kader van ‘Hart voor het Groene Hart’ heeft de Partij voor de Dieren een oorkonde uitg...

Lees verder

Haagse gemeenteraad snijdt in papierstroom

Vanaf deze maand ontvangt de Haagse gemeenteraad voortaan bijna alleen nog digitale post. Met deze papierbesparing wil de ...

Lees verder