Haagse raad omarmt onderzoek naar inno­vatief banenplan Haagse Stads­partij en Partij voor de Dieren


2 oktober 2015

DEN HAAG, 2 oktober 2015 - De gemeenteraad van Den Haag heeft gisterenavond het initiatiefvoorstel "MKB in goede banen" van de Partij voor de Dieren en de Haagse Stadspartij aangenomen. Het voorstel verkleint de risico’s voor ondernemers die willen groeien en helpt Haagse werkzoekenden uit de bijstand.

Het voorstel beoogt een verzekering in te stellen voor groeiende MKB-bedrijven die mensen uit de bijstand in dienst nemen. Wanneer de extra omzet de eerste jaren achterblijft bij de gestegen loonkosten, wordt een deel van de loonkosten door de gemeente Den Haag gecompenseerd. Deze verzekering wordt gefinancierd uit de bespaarde bijstandsuitkering, en is daarmee budgetneutraal uit te voeren. Gaat het goed met het bedrijf, dan keert de gemeente de verzekering niet uit.

Het is een win-win-win situatie. Het MKB durft eerder extra mensen in dienst te nemen, de bijstandsgerechtigde krijgt een volwaardige baan met bijhorend salaris, en de gemeente heeft een bijstandsgerechtigde minder.

39 van de 45 raadsleden stemden voor het voorstel om een duale werkgroep in te stellen die het plan verder gaat onderzoeken en uitwerken. In de duale werkgroep nemen naast de initiatiefnemers van de Haagse Stadspartij en Partij voor de Dieren, de wethouder en raadsleden van D66, PvdA, CDA en ChristenUnie/SGP plaats. Ook het MKB wordt actief betrokken bij de verdere uitwerking van het plan.

De duale werkgroep biedt de mogelijkheid partij-overstijgend diepgaand onderzoek te doen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Doorbraak: Den Haag begint met voorlichting verantwoord huisdierenbezit

De gemeente Den Haag start in samenwerking met Haagse dierenbeschermingsorganisaties een campagne die erop wijst dat mensen g...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil egelvriendelijk Den Haag

Den Haag 13 oktober 2015 - Partij voor de Dieren Den Haag bracht gisteren een werkbezoek aan De Egelopvang in Den Haag. Tijde...

Lees verder