Doorbraak: Den Haag begint met voor­lichting verant­woord huis­die­ren­bezit


24 september 2015

De gemeente Den Haag start in samenwerking met Haagse dierenbeschermingsorganisaties een campagne die erop wijst dat mensen goed moeten nadenken voor zij een huisdier aanschaffen. Vanaf 1 oktober kunnen bewoners bij 16 locaties in de stad terecht voor informatie over onder andere de verzorging van een dier en de kosten die daarbij komen kijken. De campagne is de uitwerking van een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren Den Haag, die het college opriep een campagne te ontwikkelen om toekomstige huisdierenbezitters beter voor te lichten over de aanschaf van een huisdier. De partij wil daarmee onder andere het dumpen van huisdieren, illegale handel en overvolle opvangcentra tegengaan.

De Partij voor de Dieren heeft verantwoord huisdierenbezit jarenlang op de agenda van de gemeenteraad gezet. De campagne is een stap in de goede richting omdat het onnodig dierenleed kan voorkomen. Veel dieren worden in een opwelling aangeschaft veelal door het makkelijke aanbod. Door toekomstige huisdiereigenaren voorlichting te geven over het verzorgen van een huisdier en welke kosten daarbij komen kijken, kunnen zij een weloverwogen keuze maken.

Christine Teunissen raadslid Partij voor de Dieren Den Haag: “Mijn fractie is verheugd dat Den Haag eindelijk iets doet om verwaarlozing en het dumpen van dieren tegen te gaan. Het is een eerste stap, maar we blijven vragen hebben bij de invulling van de campagne. De PvdD heeft het college bijvoorbeeld herhaaldelijk opgeroepen om mensen te stimuleren dieren uit de opvang te halen en impulsaankopen via dierenwinkels, tuincentra en Marktplaats tegen te gaan. We zullen waar nodig vragen om de campagne bij te sturen en uit te breiden.”

De Partij voor de Dieren Den Haag heeft jaren achtereen gepleit voor voorlichting over verantwoord huisdierenbezit. Een greep uit onze voorstellen:

Motie 2011

Motie 2013

Motie 2014

Gerelateerd nieuws

PvdD vraagt om opvang voor vergeten slachtoffers huiselijk geweld

DEN HAAG, 24 september – De Partij voor de Dieren heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over de opvang van vergeten slac...

Lees verder

Haagse raad omarmt onderzoek naar innovatief banenplan Haagse Stadspartij en Partij voor de Dieren

DEN HAAG, 2 oktober 2015 - De gemeenteraad van Den Haag heeft gisterenavond het initiatiefvoorstel "MKB in goede banen" van d...

Lees verder