HSP en PvdD dienen initi­a­tief­voorstel Bijvrien­delijk handelen in


17 maart 2012

Den Haag, 16 maart 2012- De Haagse Stadspartij en de Partij voor de Dieren Den Haag hebben vandaag het initiatiefvoorstel “Den Haag Bij voorbeeld” ingediend. Het voorstel roept het college op tot bijvriendelijk handelen.

Bijensterfte neemt wereldwijd en in Nederland alarmerend toe. Door het grootschalige gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen en de afname van drachtplanten (planten die veel nectar en stuifmeel leveren). De toenemende bijensterfte is een zorgelijke ontwikkeling omdat bestuiving door bijen van groot belang is voor onze voedselproductie.

Het jaar 2012 is door natuur- en milieuorganisaties uitgeroepen tot ‘Het jaar van de bij’ om aandacht te vragen voor de bijen en bijvriendelijk handelen te bevorderen. Met dit initiatiefvoorstel willen de Haagse Stadspartij en de Partij voor de Dieren binnen de mogelijkheden van de gemeente stappen zetten voor een bijvriendelijk beleid in de stad.

Klik hier voor het gehele initiatiefvoorstel.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren doet mee met NL Doet

Den Haag, 15 maart 2012- De Partij voor de Dieren Den Haag zal zaterdag meedoen aan de grootste vrijwilligersactie van Ned...

Lees verder

Den Haag laat dieren in de kou staan

Den Haag, 22 maart 2012 – Het Haags Dierencentrum (HDC) verkeert in financiële nood, mede door teruglopende gemeentegelden...

Lees verder