Partij voor de Dieren doet mee met NL Doet


16 maart 2012

Den Haag, 15 maart 2012- De Partij voor de Dieren Den Haag zal zaterdag meedoen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NL Doet. De partij zal de handen uit de mouwen steken en mee helpen met het opruimen van zwerfafval in het Haagse Bos.

Deze jaarlijkse vrijwilligersactie wordt georganiseerd door het Oranjefonds in samenwerking met vele andere maatschappelijke organisaties. NL Doet is bedoeld om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten en mensen enthousiast te maken om ook mee te doen.

Vorig jaar hebben de Haagse leden hun handen uit de mouwen gestoken bij Knaagdierenopvang ‘t Knagertje en dit jaar is het opruimen van zwerfafval in het Haagse bos gekozen. Raadslid Marieke de Groot: “Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan onze samenleving. NL Doet geeft ons een mooie gelegenheid om als politieke partij ook een steentje bij te dragen en het Haagse Bos weer schoon te maken.”

Er belandt helaas nog steeds veel te veel afval in de natuur en op straat. In de gemeenteraad maakt de Partij voor de Dieren zich ook hard voor een schoon leefmilieu. Afgelopen december heeft de partij een succes behaald toen een motie van de partij is aangenomen die vraagt om een gemeentelijke aanpak tegen het gebruik van de enorme hoeveelheid plastic tasjes.