Hulp nodig voor Knaag­die­ren­opvang Het Knagertje!


6 april 2011

Den Haag, 6 april 2011 - De gemeenteraadsfractie Partij voor de Dieren Den Haag heeft vandaag schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over de financiële nood van Knaagdierenopvang Het Knagertje.

Het Knagertje vangt al sinds 1999 konijnen en knaagdieren op in hun pand aan het Westhovenplein 90 in Den Haag. Er is grote behoefte aan een dergelijke opvang en de stichting zit dan ook tot aan de nok toe vol. Financieel heeft de stichting het erg moeilijk. Kosten als huur, gas, licht en water komen elke maand terug en daarnaast zijn er natuurlijk ook nog kosten voor de verzorging van de dieren en de dierenarts. Het geld wat de stichting ontvangt van plaatsingen en giften is helaas niet voldoende om al deze kosten te dekken.

De Partij voor de Dieren heeft het college gevraagd een helpende hand toe te steken, wellicht in de vorm van een nieuwe locatie zonder dat de stichting daar huur voor moet betalen.

Raadslid Marieke de Groot van de Partij voor de Dieren:“Het is redelijk dat de gemeente ook een bijdrage levert aan Het Knagertje. Naast het opvangen van konijnen en knaagdieren vangen zij immers ook wilde konijnen en hazen op. Bovendien leveren zij een maatschappelijke bijdrage in de vorm van stageplaatsen, werkplekken voor jeugdzorg en verzorgen zij gastlessen op scholen. Het zou zonde zijn als deze sympathieke opvang haar deuren moet sluiten door financiële problemen”.

Gerelateerd nieuws

Eat Green at Work in het Haagse Stadhuis

Afgelopen week hebben een aantal partijen waaronder PvdA, D66, GroenLinks en HSP op initiatief van de Partij voor de...

Lees verder

Vergunningplicht voor vermaak met dieren

Ondanks dat veel dieren niet goed tegen warmte kunnen komt er aanstaande zaterdag een knuffelfarm, oftewel een mobiele kin...

Lees verder