Vergun­ning­plicht voor vermaak met dieren


21 april 2011

Ondanks dat veel dieren niet goed tegen warmte kunnen komt er aanstaande zaterdag een knuffelfarm, oftewel een mobiele kinderboerderij, naar Wateringse Veld.
De Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen om het dierenwelzijn in deze knuffelfarm mede door de aangekondigde hitte.

Bovendien zijn er in Den Haag 12 stadsboerderijen die allen werken volgens het raadsbesluit “Boeren met Beleid”. “Mensen die kennis willen maken met dieren kunnen op één van deze stadsboerderijen terecht. Het is dus niet noodzakelijk om daar ook nog eens een mobiele kinderboerderij aan toe te voegen”, zegt raadslid Marieke de Groot van de Partij voor de Dieren.

Samen met collega-raadsleden van GroenLinks, de Haagse Stads Partij en de SP heeft zij daarom vragen gesteld aan het college. De raadsleden zijn van mening dat alle activiteiten waarbij levende dieren zijn betrokken voortaan een vergunning aan moeten vragen waarbij de normen van het raadsbesluit “Boeren met Beleid” de minimale eisen zijn waar de activiteiten aan moeten voldoen.

“Het moet maar eens afgelopen zijn met dat gesleep en vermaak met dieren”, voegt De Groot hier nog aan toe.