Den Haag Eats Green at Work


12 mei 2011

Den Haag 11 mei 2011 – De gemeente Den Haag heeft toegezegd mee te gaan doen aan de campagne “Eat Green at Work”.
Onder het motto “duurzaam was nog nooit zo makkelijk en lekker” zal de gemeente één keer per week een lekkere vegetarische lunch in de aanbieding zetten.

Een aantal partijen waaronder PvdA, D66, GroenLinks en HSP hadden op initiatief van de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen gesteld aan het college over het promoten van de campagne Eat Green at Work.

Het college heeft inmiddels in haar beantwoording laten weten mee te willen doen aan de campagne. Marieke de Groot reageerde verheugd op dit nieuws: “Het is heel goed dat dit college het belang van een duurzamer consumptiepatroon inziet”. Op de kritiek die de PVV en VVD eerder in de media hadden geuit over het vermeende betuttelende karakter van dit initiatief zegt de Groot het volgende: “ Mensen moeten vrij worden gelaten in hun keuze. Maar om een goede keuze te maken is het belangrijk dat mensen geïnformeerd worden waarom het noodzakelijk is om onze vlees- en visconsumptie te verminderen. De Groot is blij dat het college wat dat betreft het belang van deze campagne wel op waarde heeft weten te schatten.