Integrale presen­tatie milieu- en duur­zaam­heids­beleid


23 juni 2011

Wij gaven het al eerder aan: een duurzame meetlat voor Den Haag. Het beleid van alle wethouders moet, wat ons betreft langs deze meetlat worden gelegd. Op die manier kan worden voorkomen dat de milieu en duurzaamheidsdoelstellingen van de ene wethouder worden doorkruist door de plannen van een ander.

In Den Haag is dat bijvoorbeeld sterk het geval bij de plannen van wethouder Baldewsingh (Duurzaamheid) en wethouder Smit (Verkeer). De eerstegenoemde heeft een beperkt budget en probeert daarmee doelen te formuleren om Den Haag in 2040 klimaatneutraal te krijgen. De verkeerswethouder daarentegen heeft een ruim budget en maakt plannen om nieuwe wegen aan te leggen die hoogstwaarschijnlijk nog meer verkeer aantrekken. Het milieu en de luchtkwaliteit van Den Haag zal daardoor niet verbeteren maar juist achteruit gaan. De doelstellingen van wethouder Baldewsingh lopen door de verkeersplannen ernstig gevaar.

Wij zijn dan ook blij dat aan onze roep gehoor gegeven wordt, al komt de steun uit een beetje onverwachte hoek. Raadslid Dander (D66) kwam tijdens de Raadsvergadering van 23 juni 2011 namelijk met een motie om het college binnen twee jaar te laten komen tot een integrale presentatie van het milieu- en duurzaamheidsbeleid. Een motie die wij (samen met het CDA, PvdA en VVD) mee hebben getekend natuurlijk en die de wethouder en de Raad dan ook van harte ondersteunde!

Gerelateerd nieuws

Stop de proef met meeuweneieren in Den Haag!

Den Haag, 9 juni 2011 – De Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Den Haag heeft vandaag, samen met GroenLinks, HSP ...

Lees verder

Haagse aanpak Botulisme ontbreekt

Den Haag, 12 juli 2011 - De Partij voor de Dieren Den Haag vindt dat het tijd wordt dat de problematiek rond Botulisme in ...

Lees verder