Kandi­da­ten­lijst gemeen­te­raads­ver­kie­zingen Den Haag bekend


26 november 2013

De Partij voor de Dieren heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag van 19 maart 2014 bekend gemaakt. Christine Teunissen voert de lijst aan. Teunissen neemt het stokje over van gemeenteraadslid Marieke de Groot, die lijstduwer wordt voor de Partij voor de Dieren in Utrecht. De Partij voor de Dieren doet komend voorjaar in twaalf plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, waarvan maar liefst vijf in Zuid-Holland.

De kandidaten
De nummer 1 op de lijst is Christine Teunissen (1985). Zij werkt momenteel als persvoorlichter voor de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren. Teunissen wil zich sterk maken voor kwetsbare waarden in het politieke debat: “De gemeente Den Haag blijft investeren in beton en snelwegen, terwijl zorg voor de leefomgeving van mens en dier nog nooit zo urgent is geweest als nu. De Partij voor de Dieren vaart een fundamenteel andere koers naar een diervriendelijke, duurzame en groene stad.”
De nummer 2 op de lijst is Joost Leuven (1990). Hij studeert Sociologie en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Leuven is jaren lid geweest van het landelijk bestuur van PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Dierenrechtenvraagstukken houden hem intensief bezig: “Ik vind het belangrijk om politiek actief te zijn en ook metterdaad bij te dragen aan het geven van een stem aan dieren. Ik wil het unieke geluid van de Partij voor de Dieren laten horen in de gemeente Den Haag, ook als het niet over dieren of natuur gaat.”


De nummer 3 op de lijst is Anita Seur (1967). Zij is actief als actie-coördinator voor de afdeling Zuid- Holland van de Partij voor de Dieren. “Ik wil me actief inzetten voor een wereld waarin zorgvuldig en liefdevol wordt omgegaan met natuur en dieren. Als raadslid kan ik mijn bestuurlijke ervaring en inzicht, daadkracht en moed ten volste benutten en zodoende een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de Partij voor de Dieren.”


De volledige kandidatenlijst Den Haag:

1. Christine Teunissen
2. Joost Leuven
3. Anita Seur
4. Robin Smit
5. Hanke Hoogerwerf
6. Petra Brocke
7. Cees Verburg
8. Toontje Jolles
9. Robert Barker
10. Radjin Sewtahalsing
11. Tamara Andriessen
12. Yvette Graat

Marieke de Groot wordt lijstduwer
Marieke de Groot keert na de nieuwe verkiezingen niet terug als gemeenteraadslid. Zij verhuist naar Utrecht, waardoor zij zich niet meer kandidaat kan stellen in Den Haag. In haar nieuwe woonplaats staat zij als lijstduwer op de kandidatenlijst voor de Partij voor de Dieren.

Deelname in twaalf gemeenten
De Partij voor de Dieren doet komend voorjaar in twaalf plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Maar liefst vijf gemeentes hiervan vallen in Zuid-Holland. Ook in Gouda, Pijnacker-Nootdorp, Utrecht, Arnhem en Vlagtwedde(Groningen) kunnen inwoners nu hun stem uitbrengen op de partij. In Den Haag, Leiden, Amsterdam, Groningen, Apeldoorn en Buren is de Partij voor de Dieren al vertegenwoordigd in de gemeenteraad.