Marieke de Groot opent Week van de Smaak in Den Haag


1 oktober 2012

Den Haag, 1 oktober 2012 – Vrijdag 28 september heeft Marieke de Groot, raadslid van de Partij voor de Dieren Den Haag, de Week van de Smaak in de Hof van Wouw in Den Haag officieel geopend. Tijdens de opening vertelde Marieke de Groot waarom lokaal en duurzaam voedsel lekker, leuk en gezond is.

Duurzaam voedsel is niet alleen gezond maar ook milieu- en diervriendelijk. Daarnaast brengt eten mensen en werelden bij elkaar. Marieke de Groot: “Met (H)eerlijk Haags hebben wij hier al aandacht voor gevraagd en wij zijn zeer verheugd dat alle betrokken partijen dit gedachtegoed delen. De Week van de Smaak is een prachtig initiatief dat alle voordelen die duurzaam en lokaal voedsel ons kan bieden op een speelse manier onder de aandacht van de kinderen brengt.”

In de Week van de Smaak worden er door heel Nederland proeverijen, kookdemonstraties, culinaire fiets- en wandeltochten en Boergondische feestmalen georganiseerd. In Den Haag organiseert de Hof van Wouw smaaklessen voor leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit de omgeving. Door middel van een stukje theorie, een historische ontdekkingstocht door de oude moestuin en diverse smaakproefjes worden zij bewust gemaakt van de relatie tussen gezonde voeding en smaak.

De Week van de Smaak vindt plaats van 29 september tot en met 7 oktober 2012.

Gerelateerd nieuws

Behoud betaald parkeren op de Conradkade

Den Haag, 26 september 2012 - GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen dat het betaald parkeren op de Conradkade blij...

Lees verder

Dierendagontbijt en oorkonde voor Egelopvang Den Haag

Den Haag, 4 oktober 2012 – Vanmorgen bracht Marieke de Groot, raadslid van de Partij voor de Dieren Den Haag, een bezoek a...

Lees verder