Behoud betaald parkeren op de Conradkade


26 september 2012

Den Haag, 26 september 2012 - GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen dat het betaald parkeren op de Conradkade blijft. GroenLinks en de Partij voor de Dieren hebben hier een debat over aangevraagd.

De wethouder laat in de beantwoording van de schriftelijke vragen van deze partijen weten dat hij bij zijn plan blijft om het betaald parkeren op de Conradkade op te heffen. GroenLinks en de Partij voor de Dieren vinden dit zeer onverstandig. “Door het steeds invoeren en opheffen van betaald parkeren ontstaat er grote onduidelijkheid bij bewoners, dat draagt niet bij aan een consistent parkeerbeleid” aldus raadslid Arjen Kapteijns van GroenLinks.

Betaald parkeren is volgens het college een middel om parkeerproblemen te verminderen. Volgens beide partijen is het echter ook een middel om mensen te stimuleren het openbaar vervoer of de fiets te nemen. “Door het afschaffen van het betaald parkeren neemt de prikkel af voor mensen om het OV of de fiets te nemen” aldus fractievoorzitter Marieke de Groot van de Partij voor de Dieren.

Het debat zou 3 oktober in de commissie Leefomgeving moeten plaats vinden.