Meer groen en fiets­par­keren op Juliana van Stol­berglaan


16 februari 2017

Bij de raadsvergadering van donderdag is met ruime meerderheid de motie van de Partij voor de Dieren voor meer fietsnietjes en een buurtstalling op de Juliana van Stolberglaan aangenomen. Momenteel is er een gebrek aan fietsparkeerplekken. In de plannen van het college was er geen oplossing voor dit probleem.

Over het herinrichtingsplan voor de Juliana van Stolberglaan tussen de IJsclubweg en het Stuyvesantplein is veel discussie geweest. Er zou een sterfietsroute, een veilig en snel fietspad, worden aangelegd. Het college koos er echter voor om ook alle parkeerplekken voor auto’s aan die straat te handhaven, terwijl de straat te smal is voor alle​parkeerplekken en een veilig fietspad. Uiteindelijk werd voorgesteld de fietsstrook een aantal centimeters breder te maken, waardoor het niet echt veiliger wordt.

De Partij voor de Dieren heeft met de Fietsersbond en de Bomenstichting een werkbezoek gebracht aan de laan om te zien waar de problemen en kansen liggen. De PvdD wil dat de bomen in de middenberm behouden worden, de middenberm groener wordt en er meer plek voor het stallen van fietsen komt. Zo worden de straat aantrekkelijker en worden fietsen niet langer tegen de bomen geplaatst.

Bij de raadsvergadering stemde een meerderheid van de raad, ondanks een tegenstem van de Partij voor de Dieren, toch voor het plan van het college, maar door de aangenomen motie komen er wel extra fietsparkeerplekken en gaat het college op zoek naar ruimte voor een buurtstalling voor fietsen. Ook is een motie die de PvdD mede heeft ingediend gesteund om de middenberm te vergroenen.

Gerelateerd nieuws

‘Blijf van mijn Dier’ ontvangt valentijnsoorkonde

Den Haag, 14 februari 2017 – De Partij voor de Dieren heeft ook dit jaar op Valentijnsdag mensen in Den Haag in het zonnetje ...

Lees verder

PvdD wil opheldering over plaatsing strandhuizen Kijkduin

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van 35 strandhuisjes op het strand bij Kijkduin, ondanks het...

Lees verder