‘Blijf van mijn Dier’ ontvangt valen­tijn­soor­konde


14 februari 2017

Den Haag, 14 februari 2017 – De Partij voor de Dieren heeft ook dit jaar op Valentijnsdag mensen in Den Haag in het zonnetje gezet die zich op een speciale wijze inzetten voor dieren. Dit jaar spreekt de partij bijzondere waardering uit voor het International Fund for Animal Welfare (IFAW) voor hun project ‘Blijf van mijn Dier’.

Het project zorgt voor opvang van huisdieren van vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld . Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van deze vrouwen hun vlucht uit huis uitstellen vanwege de toekomst van hun huisdier. Daardoor blijven ze tot wel een jaar langer in een onveilige situatie wonen. Wanneer sprake is van geweld in huis worden daarvan vaak ook de huisdieren het slachtoffer. Het is op dit moment in veel vrouwenopvangcentra niet toegestaan om een huisdier mee te nemen.

Via ‘Blijf van mijn Dier’ zijn al 130 huisdieren geholpen aan goede (tijdelijke) opvang in gastgezinnen. Ook werkt IFAW samen met opvangcentra in heel Nederland aan het standaard onderbrengen van huisdieren in de vrouwenopvang.

Christine Teunissen, raadslid van de Partij voor de Dieren, overhandigde vandaag een oorkonde aan projectleider Rianne Haaijema. Met de actie wil de Partij voor de Dieren waardering laten zien voor het initiatief. Daarnaast vraagt het raadslid Teunissen aandacht voor slachtoffers van huiselijk geweld. Er zijn maatregelen nodig om hen, mens en dier, beter op te vangen. Vanwege het bewezen succes wil de Partij voor de Dieren dat 'Blijf van mijn Dier' ook in Den Haag wordt gerealiseerd. Vanuit opvangcentra moet meer aandacht komen voor de opvang van huisdieren. Al tijdens het intakegesprek moet duidelijk worden of er huisdieren aanwezig zijn en welke opvangmogelijkheden vrouwen hebben. Vanuit de gemeente moet in overleg met het IFAW gekeken worden hoe de opvang van deze dieren gestimuleerd kan worden.

Eerder pleitte de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad voor uitbreiding van ‘Blijf van mijn Dier’ in Den Haag. Het college onderzoekt momenteel de mogelijkheden.

Gerelateerd nieuws

Schriftelijke vragen na rapport Europese Commissie

De Partij voor de Dieren dringt bij het college van B&W aan op extra maatregelen om de vieze lucht in Den Haag aan te pakken....

Lees verder

Meer groen en fietsparkeren op Juliana van Stolberglaan

Bij de raadsvergadering van donderdag is met ruime meerderheid de motie van de Partij voor de Dieren voor meer fietsnietjes e...

Lees verder