Schrif­te­lijke vragen na rapport Europese Commissie


8 februari 2017

De Partij voor de Dieren dringt bij het college van B&W aan op extra maatregelen om de vieze lucht in Den Haag aan te pakken. Deze week verscheen een rapport van de Europese Commissie waaruit blijkt dat de regio Den Haag qua luchtkwaliteit behoort tot de twaalf slechts presterende stedelijke gebieden van de Europese Unie. Dit alarmerende bericht volgt kort op eerdere waarschuwingen van het RIVM en Milieudefensie. De Partij voor de Dieren vraagt samen met GroenLinks en Gorep Okcuoglu het stadsbestuur om een reactie op het rapport en vindt het onverantwoord dat effectieve maatregelen voor een gezonde lucht steeds uitblijven.

Al lang is bekend dat vieze lucht schadelijk is voor de gezondheid. Zo kan het de levensduur van mensen aanzienlijk verkorten, met ongeveer twee jaar.

De PvdD vraagt onder andere om een actieplan op te stellen met de G4, maar wil ook meer lokale maatregelen. Gemeenteraadslid Christine Teunissen: "Jarenlang heeft de VVD de uitbreiding van de milieuzone tegengehouden, terwijl dit een heel effectief middel is om de lucht in wijken gezonder te maken. Zelfs laaghangend fruit, als het efficiënter organiseren van goederenvervoer en meer Park&Ride mogelijkheden, wordt nauwelijks geplukt. Dit lauwe beleid gaat ten koste van de gezondheid van de Haagse inwoners en dat kan en mag niet langer.”

Lees hier de schriftelijke vragen

Gerelateerd nieuws

PvdD maakt zich sterk voor herplantplicht Tournooiveld

De Partij voor de Dieren heeft zich in de commissie Ruimte hard gemaakt voor de herplantplicht op het Tournooiveld in Den Haa...

Lees verder

‘Blijf van mijn Dier’ ontvangt valentijnsoorkonde

Den Haag, 14 februari 2017 – De Partij voor de Dieren heeft ook dit jaar op Valentijnsdag mensen in Den Haag in het zonnetje ...

Lees verder