Dieren­mis­han­deling tegengaan


Huisdieren zijn vaak de vergeten slachtoffers van huiselijk geweld. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat in meer dan de helft van de gevallen van huiselijk geweld ook dierenmishandeling plaatsvindt. Anderzijds geven slachtoffers van huiselijk geweld aan hun vlucht tot wel één jaar uit te stellen vanwege huisdierbezit. Daarom is het van belang dat de gemeente, samen met dierenartsen, dierenambulance, Blijf van mijn Dier en Veilig Thuis, plekken waar huisdieren tijdens de vlucht van het slachtoffer kunnen worden afgegeven realiseert.

Ook moet de gemeente, in samenspraak met de keten, een crisisopvang voor de eerste 24 uur faciliteren waar huisdieren welkom zijn. Er zou ook een opvanglocatie voor slachtoffers van huiselijk geweld in Den Haag moeten komen waar huisdieren gezamenlijk met hun gezin kunnen worden opgevangen. Als laatst zouden sociale hulpverleners van de gemeente Den Haag in kwetsbare gezinnen een oogje in het zeil moeten houden op de toestand van de huisdieren.

Het standpunt Dierenmishandeling tegengaan is onderdeel van: Gezelschapsdieren

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Terugblik op de gemeen­­teraad

19 januari 2023

Al maanden komt de Partij voor de Dieren op voor vrijplaats de Samenscholing. De bijzondere plek voor alternatieve cultuur - met sociale voorzieningen, een veganistisch restaurant en veel meer - dreigt uitgezet te worden. Samen met de HSP en andere progressieve partijen dienden we een voorstel in om de Samenscholing te behouden op de huidige locatie. Helaas haalde dit voorstel het niet. Daarom die...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws