'World Love For Dolphins Day': protest bij Japanse ambassade tegen dolfij­nen­slach­tingen


13 februari 2015

Partij voor de Dieren Den Haag protesteert vandaag bij de Japanse Ambassade tegen de jaarlijkse dolfijnenslachtingen bij het eiland Taiji in Japan. Het protest is onderdeel van de ‘World love for dolphins day’, een wereldwijde demonstratie georganiseerd bij ‘de voordeur van de Japanse regering’, voor de Japanse ambassades en consulaten in verschillende landen. De Partij voor de Dieren roept op onmiddellijk een einde te maken aan de gruwelijke dolfijnenjacht.

Ieder jaar worden zo’n 250 dolfijnen afgeslacht in het Japanse vissersdorp Taiji. Deze jacht hangt nauw samen met de handel in dolfijnen voor entertainment. Nadat wilde dolfijnen bijeen zijn gedreven in een baai worden de mooiste exemplaren geselecteerd en voor veel geld verkocht aan dolfinaria wereldwijd. De overgebleven dolfijnen worden op gruwelijke wijze afgeslacht. Cove Guardians, vrijwilligers van Sea Shepherd die ter plekke protesteren tegen de slachtingen, melden afschrikwekkende taferelen.

De Partij voor de Dieren in het parlement heeft de Nederlandse regering meermalen opgeroepen druk uit te oefenen op Japan om de slachtingen te stoppen. De partij wil ook dat Nederland voorwaarden stelt aan de vrijhandel met Japan. Japan moet de mensenrechten respecteren, het moratorium op de walvisjacht eerbiedigen en stoppen met de dolfijnenslachtingen voordat er verdere handelsonderhandelingen kunnen worden gevoerd.

De demonstratie vindt vandaag plaats om 14.00uur bij de Japanse ambassade, Tobias Asserlaan 2, Den Haag.