Valen­tijns­actie: Partij voor de Dieren zet Dog Sense in het zonnetje


13 februari 2015

Rianne Visser van de organisatie Dog Sense ontvangt vandaag een oorkonde uit handen van gemeenteraadslid Christine Teunissen. De Partij voor de Dieren huldigt Dog Sense vanwege het realiseren van dierenpension ‘Ons tweede nest’ bij GGZ-instelling Parnassia. De cliënten van Parnassia kunnen door dit initiatief hun huisdier een tweede thuis bieden bij de instelling en tevens biedt het de mogelijkheid voor hen om in een prettige omgeving werkervaring op te doen, als opstap naar betaald werk of vrijwilligerswerk buiten de GGZ- instelling.

De Partij voor de Dieren Den Haag geeft Dog Sense een blijk van waardering, omdat het pension een goed voorbeeld is van verantwoorde inzet van dieren in de gezondheidszorg die bijdraagt aan het welzijn van mens en dier. Dankzij de organisatie hoeven mensen hun behandeling niet langer uit te stellen omdat zij hun huisdier niet kwijt willen raken, wat voorheen wel gebeurde. Dog Sense heeft veel expertise in huis, waardoor dieren een goede verzorging krijgen. De dieren bespoedigen daarnaast het herstel van mensen. Hun aanwezigheid kan bijvoorbeeld leiden tot afname van stress en herstel bij depressies.

Teunissen: ‘Valentijnsdag is de ideale gelegenheid om te laten zien dat we ‘Ons tweede nest’ van Dog Sense een warm hart toedragen. De aanwezige dieren worden hier met veel liefde en aandacht verzorgd en de honden en katten geven geborgenheid en aandacht terug. Dit doet mens en dier goed. De cliënten herstellen sneller, en voor de dieren is er gezorgd voor een verantwoord (tijdelijk) nieuw thuis. Een prachtig initiatief.”

De Haagse gemeenteraad heeft vorige maand ingestemd met het initiatiefvoorstel 'DierEnZorg' van de Partij voor de Dieren. Het voorstel geeft de aanzet tot het ontwikkelen van een kwaliteitstoets voor inzet van dieren in de zorg. De PvdD wil hiermee bereiken dat het welzijn en veiligheid van dier en mens bij activiteiten met dieren in de zorg wordt gewaarborgd op plekken waar dat nu nog niet voldoende gebeurt.

De oorkonde wordt wordt vandaag om 13.15 uitgereikt bij dierenpension “Ons Tweede Nest”, Papajastraat 15 in Den Haag.

Gerelateerd nieuws

'World Love For Dolphins Day': protest bij Japanse ambassade tegen dolfijnenslachtingen

Partij voor de Dieren Den Haag protesteert vandaag bij de Japanse Ambassade tegen de jaarlijkse dolfijnenslachtingen bij het ...

Lees verder

Partij voor de Dieren: 'Stop de ontgroening van Den Haag'

De Partij voor de Dieren wil een kentering in het groenbeleid en heeft vandaag voor een vergroeningslag gepleit tijdens de be...

Lees verder