Meer­derheid Haagse raad tegen wietpas


30 augustus 2012

Deze week doet de Cannabus Den Haag aan. Met de Cannabus voeren coffeeshop-ondernemers actie tegen de invoering van de wietpas. In het zuiden van ons land is al gebleken dat invoering van de wietpas zorgt voor een toename van het handelen op straat, met alle gevolgen van dien.

Een meerderheid in de Haagse gemeenteraad hoopt dat na de verkiezingen van 12 september de landelijke invoering van de wietpas van tafel gaat. “Als er na de verkiezingen toch sprake blijft van een wietpas, gaan wij met burgemeester Van Aartsen het gesprek aan om de wietpas niet in Den Haag in te voeren. Een wietpas is geen oplossing, maar zorgt alleen maar voor problemen. In Den Haag hebben we samen met de coffeeshopondernemers gezorgd voor een goed coffeeshopbeleid”, aldus de woordvoerders van GroenLinks, PvdA, D66, SP, Partij voor de Dieren en HSP.

VOC, de koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis, heeft onlangs onderzoek laten doen naar de gevolgen van invoering van de wietpas in Zuid-Nederland.