Nieuwe lijst­trekker Partij voor de Dieren Den Haag


29 oktober 2013

De Partij voor de Dieren heeft Christine Teunissen aangewezen als beoogd lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Teunissen neemt naar verwachting het stokje over van de huidige lijsttrekker en gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren, Marieke de Groot, die naar Utrecht verhuist. Over de definitieve kandidatenlijst wordt gestemd tijdens het congres van de Partij voor de Dieren op 24 november a.s.

De Groot: “In de afgelopen vier jaar heb ik mij met veel plezier ingezet voor de belangen van de Haagse inwoners, zowel mens als dier. De liefde en een baan in het UMC hebben mij doen besluiten me in Utrecht te vestigen en me voornamelijk hierop te focussen. Een logisch gevolg is, dat ik mij niet meer kandidaat kan stellen in Den Haag. Uiteraard blijf ik de Partij voor de Dieren een warm hart toedragen. Ik ben daarom lijstduwer op de Utrechtse kieslijst voor de Partij voor de Dieren.”

De Haagse fractie van de Partij voor de Dieren is verheugd in Christine Teunissen een beoogd opvolger te hebben gevonden voor het lijsttrekkerschap in Den Haag. Teunissen (1985) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en heeft ervaring opgedaan bij diverse internationale organisaties. Momenteel werkt zij als persvoorlichter voor de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren. In de gemeenteraad van Den Haag wil zij zich 'sterk maken voor kwetsbare waarden in het politieke debat'. Vanaf 2009 is zij betrokken bij de Partij voor de Dieren, onder andere als lid van het College van Advies. Christine: “De Partij voor de Dieren is de enige politieke partij die zich consequent inzet voor een samenleving waarin de bescherming van het weerloze - zoals het welzijn van dieren - vanzelfsprekend is. Ik hoop dat ik de succesvolle koers die mijn voorgangster in Den Haag heeft ingezet, kan voortzetten.”

Sinds de komst in de Haagse gemeenteraad in 2010, heeft de fractie van de Partij voor de Dieren hard gewerkt om zich als partij te vestigen in de gemeente Den Haag. Ze hebben dan ook menig succes behaald; het aangenomen initiatiefvoorstel voor een Haagse voedselstrategie, een gifvrij Den Haag, voorkeursbeleid circussen zonder wilde dieren, aandacht voor brandveiligheid in dierverblijven en een vegetarische dag op het stadhuis.

Gerelateerd nieuws

Uitnodiging bijeenkomst '070 Bontvrij'

Bont is een overbodig en wreed modeproduct waar veel dierenleed achter schuil gaat. Dieren zoals wasbeerhonden en vossen word...

Lees verder

De stad kleurt groen

Den Haag, 8 november 2013 - De Haagse Stadspartij en de Partij voor de Dieren hebben hun krachten gebundeld en vandaag samen ...

Lees verder