Uitno­diging bijeen­komst '070 Bontvrij'


23 oktober 2013

Bont is een overbodig en wreed modeproduct waar veel dierenleed achter schuil gaat. Dieren zoals wasbeerhonden en vossen worden anaal geëlektrocuteerd of levend gevild. Veel mensen die jassen met bontkragen dragen, zijn zich hier echter niet van bewust. Een verplicht etiket over de samenstelling van de kleding ontbreekt. Daarnaast wordt bont erg goedkoop uit o.a. China geïmporteerd waardoor modemerken de prijs laag kunnen houden. De consument is vanwege de lage prijs in de veronderstelling dat het om nep bont gaat.

Ook in Den Haag is er helaas nog veel echt bont in het straatbeeld te zien, met name bontkragen. En daar gaan wij verandering in brengen! De Partij voor de Dieren vindt dat dieren geen modeaccessoires zijn en pleit daarom landelijk voor een import- en verkoopverbod van alle soorten dierlijk bont. Maar ook op gemeentelijk niveau kunnen er stappen ondernomen worden, bijvoorbeeld dat de gemeente zich openlijk uitspreekt tegen het produceren en dragen van bont zoals Amsterdam reeds heeft gedaan.

Op dinsdagavond 12 november a.s. organiseert de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren Den Haag in samenwerking met Bont voor Dieren een informatieavond over bont. Tijdens deze bijeenkomst willen wij de Haagse inwoner informeren over onder andere de herkomst van bont en hoe het verschil tussen echt en namaak bont te herkennen is. Maar ook wat we kunnen doen om gebruik en aankoop van producten met bont tegen te gaan. Ook zal gesproken worden over het bontvrij Keurmerk.

De avond begint met een lezing door Bont voor Dieren gevolgd door (delen uit) de film The Witness. Als afsluiting willen we graag met elkaar het debat aangaan over hoe de gemeente Den Haag het kopen en dragen van bont kan ontmoedigen. Het belooft een inspirerende avond te worden!

Iedereen is welkom! Er zijn 50 plaatsen beschikbaar, aanmelden is daarom verplicht.


Datum: dinsdag 12 november 2013
Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie: filmzaal van het Nutshuis, Riviervismarkt 5 Den Haag
Toegang: gratis
Organisatie: Partij voor de Dieren Den Haag en Bont voor Dieren
Aanmelden: denhaag@partijvoordedieren.nl