Dankzij PvdA toch Rotter­dam­sebaan


18 oktober 2013

Den Haag, 18 oktober 2013 – Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad blijft geloven in de Rotterdamsebaan. Een motie van de Partij voor de Dieren om ermee te stoppen is gisteravond tijdens de raadsvergadering verworpen. Opmerkelijk omdat de tekst van de motie de twijfels verwoorde uit het concept verkiezingsprogramma 2014 van de PvdA.

De PvdA heeft de plannen rond de Rotterdamsebaan de afgelopen jaren gesteund. In het concept verkiezingsprogramma 2014 staat echter dat de partij twijfels heeft over de Rotterdamsebaan. Zo maakt ook de PvdA zich zorgen over de gevolgen voor de luchtkwaliteit en de doorstroming van het autoverkeer.

Gemeenteraadslid Marieke de Groot: “Uiteraard zijn wij blij als anderen partijen ook twijfelen over de Rotterdamsebaan. Omdat gisteravond het bestemmingsplan werd besproken wilde ik de PvdA een kans geven om nog te stoppen met dit project. Helaas stemde de PvdA-fractie tegen onze motie. De kans dat er na de verkiezingen nog wat gedaan kan worden tegen de Rotterdamsebaan is hiermee wel heel klein geworden."

De Partij voor de Dieren is altijd tegen de komst van de Rotterdamsebaan geweest en ziet liever dat de € 600 miljoen euro die het bouwproject kost, wordt geïnvesteerd in het OV en het stimuleren van het fietsgebruik.

Marieke de Groot: “De Rotterdamsebaan lost het verkeersprobleem niet op. Het autoverkeer wordt hiermee juist gestimuleerd. De Partij voor de Dieren wil een duurzame, lange termijn oplossing voor de bereikbaarheidsproblemen van Den Haag. Geen geldverslindend bouwproject waar het milieu en de natuur schade door ondervinden. Wij willen het schaarse groen beschermen en zorgen dat de inwoners van Den Haag kunnen leven in een schone leefomgeving.”

Motie afzien van Rotterdamsebaan

Gerelateerd nieuws

Geef Het Knagertje een nieuw huis

Den Haag, 4 oktober 2013 - Groep de Mos en de Partij voor de Dieren in de Haagse gemeenteraad hebben de handen ineen geslagen...

Lees verder

Uitnodiging bijeenkomst '070 Bontvrij'

Bont is een overbodig en wreed modeproduct waar veel dierenleed achter schuil gaat. Dieren zoals wasbeerhonden en vossen word...

Lees verder