NL DOET: Raadslid Partij voor de Dieren gaat helpen bij 't Knagertje


17 maart 2011

Den Haag, 17 maart 2011- Morgen gaat Marieke de Groot van de Partij voor de Dieren Den Haag in het kader van NL DOET als vrijwilliger aan de slag bij Knaagdierenopvang ’t Knagertje. NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 18 en 19 maart wordt iedereen gestimuleerd om de handen uit de mouwen te steken.

Veel instellingen zijn voor hun werk afhankelijk van vrijwilligers. Ook Knaagdierenopvang ’t Knagertje werkt met vrijwilligers. De opvang ontvangt geen onkostenbijdrage van de gemeente voor de opvang van knaagdieren en konijnen en is geheel afhankelijk van donaties en bijdragen van dierenliefhebbers.

“Opvang van konijnen en knaagdieren is van groot belang voor een stad als Den Haag”, aldus Marieke de Groot. “Veel mensen schaffen ondoordacht een huisdier aan. Later blijkt de verzorging dan toch tegen te vallen en wordt het dier gedumpt. De gemeente kan bijdragen aan dit probleem door voorlichting te geven over verantwoord huisdierenbezit. Als mensen twee keer nadenken voordat ze een huisdier aanschaffen zullen de dierenopvangcentra een stuk minder vol zitten.”

De Groot wil met haar hulp als vrijwilliger ’t Knagertje een hart onder de riem steken. De medewerkers doen enorm hun best maar kunnen door de grote hoeveelheid werk en het gebrek aan financiële middelen zeker wat extra hulp gebruiken. Wie het voorbeeld van het raadslid wil volgen kan zich als vrijwilliger aanmelden bij ’t Knagertje.


Gerelateerd nieuws

Den Haag, stad voor vrede en recht; ook voor dieren!

Den Haag, 10 maart 2011 – Vandaag heeft de Partij voor de Dieren een [initiatiefvoorstel Nota Dierenwelzijn] ingediend in ...

Lees verder

Den Haag Monsanto-vrij

Den Haag Monsanto-vrij! Den Haag, 24 maart 2011 - De gemeente Den Haag gaat in een deel van Loosduinen en Escamp op ve...

Lees verder