Partij voor de Dieren geschokt over uitkomsten onderzoek dood Henriquez


1 juli 2015

De Partij voor de Dieren Den Haag betuigt haar medeleven aan de nabestaanden van Mitch Henriquez zowel hier in Nederland als in Aruba. Zaterdag overleed Henriquez na te zijn aangehouden op het Festival Night in the Park in het Zuiderpark. De PvdD is geschokt over de eerste uitkomsten van het onderzoek, waaruit blijkt dat Henriquez overleed aan een zuurstofgebrek na optreden van de politie. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Het is daarom van belang dat het onderzoek door het OM secuur en volledig is uitgevoerd.

Tijdens de persconferentie van 1 juli bleek uit de eerste resultaten van het onderzoek dat Mitch Henriquez overleed aan een zuurstofgebrek, naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door het politieoptreden. Uit het onderzoek blijken geen andere oorzaken aanwezig te zijn voor het zuurstofgebrek. De hoofofficier van het Openbaar Ministerie spreekt dan ook van “heftige bevindingen”. Inmiddels zijn de vijf betrokken agenten buiten functie gesteld en worden verdacht van betrokkenheid.

Naar aanleiding van het overlijden van Henriquez is gedemonstreerd in de Haagse Schilderswijk. De demonstraties liepen helaas uit opgeweld en rellen, waarbij veel mensen van buiten de wijk waren betrokken. Dat betreurt de Partij voor de Dieren zeer. Zowel de nabestaanden van Henriquez als de bewoners van de Schilderswijk hebben niets aan zinloos geweld.

Christine Teunissen, fractievoorzitter Partij voor de Dieren Den Haag: “De Partij voor de Dieren roept op tot kalmte, het is waar de stad momenteel het meeste baat bij heeft. Wij wensen de familie en vrienden van Henriquez veel sterke bij de verwerking van het grote verlies. We zullen het onderzoek en de uitkomsten daarvan kritisch blijven volgen.”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil Haagse ‘Leefstraten’

De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente het voor Hagenaren aantrekkelijker maakt om voor andere vervoersmiddelen dan de ...

Lees verder

Partij voor de Dieren roept op tot Haags Hitteplan

De Partij voor de Dieren roept het college op een Haags Hitteplan op te stellen om kwetsbare bewoners beter te beschermen teg...

Lees verder