Partij voor de Dieren: voor­ge­stelde ‘ster­fiets­route’ Juliana van Stol­berglaan blijft onveilig


17 januari 2017

De Partij voor de Dieren vraagt de wethouder Verkeer aanstaande woensdag om opheldering over de voorgenomen ‘sterfietsroute’ over de Juliana van Stolberglaan. De wethouder heeft een plan gepresenteerd voor een zogenaamde excellente fietsroute, maar feitelijk blijft de weg fietsonveilig.

Wethouder De Bruin (D66) heeft plannen gepresenteerd om de Juliana van Stolberglaan opnieuw in te richten met een ‘sterfietsroute’. De weg zou daardoor fietsveiliger worden. De fietsstrook die er nu ligt zou volgens het plan echter maar fractie groter worden en de rijbaan kleiner. Dit zorgt ervoor dat fiets en auto in conflict blijven en het onveilig blijft voor fietsers.

Het Wijkberaad Bezuidenhout en de Fietsersbond kwamen met een voorstel om een beter fietspad te maken, maar de wethouder nam dit voorstel niet over. Christine Teunissen, raadslid Partij voor de Dieren: " Als het fietspad er niet veiliger door wordt, is het zonde van de investering. Het traject kan dan bovendien geen sterfietsroute genoemd worden. De weggebruikers moeten er bij een excellente route vanuit kunnen gaan dat het in principe veilig is en prettig is om er te fietsen.”

In het debat woensdag vraagt de Partij voor de Dieren de wethouder waarom niet is gekozen voor de betere alternatieven die zijn aangedragen door de buurt.

Bij een eerdere bespreking in juni 2016 in de gemeenteraad pleitte de Partij voor de Dieren voor een vrijliggend fietspad, waar de fiets niet in conflict met de auto komt. Tijdens dit debat gaf wethouder De Bruin aan meer ruimte voor de fiets te gaan zoeken en met een nieuw voorstel te komen. Christine Teunissen: “Met dit nieuwe voorstel geeft de wethouder de fiets letterlijk een smartphone aan extra ruimte. Hier schiet zowel de fietser als de belastingbetaler niets mee op."

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren eist opheldering over dump afval vreugdevuren in zee

De Partij voor de Dieren heeft het Haagse college van B&W donderdag om opheldering gevraagd over het dumpen van resten van de...

Lees verder

Sloop dreigt voor historische panden Gedempte gracht en Spui

Het college van B&W heeft een plan gepresenteerd om een groot deel van de historische gebouwen op de hoek van de Gedempte gra...

Lees verder