PvdD boekt successen bij begro­tings­be­han­deling 


3 november 2017

Bij de begrotingsbehandeling in de Raad van 2 november heeft de gemeenteraad drie moties van de Partij voor de Dieren aangenomen. Er komt daardoor een ontmoedigingsbeleid tegen roofvogel- en uilenshows, een steviger beleid om regenwater af te koppelen van het riool en de gemeente gebruikt in 2018 alleen nog biologische en fairtrade chocola, thee en koffie.

Afkoppelen regenwater van het riool
Wanneer regenwater wordt afgevoerd in de riolering wordt het relatief schone regenwater vermengd met vervuild water. Ook raakt het riool bij hevige neerslag overbelast. Door de aangenomen motie “Gooi regenwater niet met het badwater weg” gaat het college inventariseren waar afkoppeling van regenwater van het riool hiertegen kan weren, en gaat het college verplichte afkoppeling bij nieuwbouw onderzoeken.

100% Fairtrade en biologische chocola, thee en koffie
De gemeentelijke inkoop wordt ook verduurzaamd, want door de aangenomen motie “Inkoop fairtrade en biologische chocola, koffie en thee” koopt de gemeentelijke organisatie vanaf 2018 alleen nog verantwoorde chocola, koffie en thee in. Hiermee geeft de gemeente het goede voorbeeld voor de samenleving, en draagt ze minder bij aan gifgebruik en uitbuiting in ontwikkelingslanden.

Einde aan roofvogel- en uilenshows dichterbij
Daarnaast is een einde aan roofvogel- en uilenshows een stapje dichterbij gekomen, door de aangenomen motie “Ontmoedigingsbeleid roofvogel- en uilenshows”. De gemeente zal zelf geen vogelhouders meer inzetten bij haar evenementen, gaat op haar website de nadelen van deze shows uit oogpunt van dierenwelzijn opnemen, en gaat net als Amsterdam het Rijk oproepen de gemeente meer bevoegdheden te geven om beperkingen te stellen aan evenementen met dieren.

Gerelateerd nieuws

Voortaan 100% fairtrade en biologische chocola, thee en koffie bij Gemeente Den Haag

Dankzij een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren koopt de gemeentelijke organisatie in 2018 enkel nog biologische en...

Lees verder

Nog dit jaar aanpak asbestdaken

In antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren kondigt het college van burgemeester en wethouders aan nog d...

Lees verder