Voortaan 100% fairtrade en biolo­gische chocola, thee en koffie bij Gemeente Den Haag


2 november 2017

Dankzij een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren koopt de gemeentelijke organisatie in 2018 enkel nog biologische en fairtrade chocolade, thee en koffie. “Nota bene tijdens de Fairtrade Week van Max Havelaar!”, aldus een enthousiaste fractievoorzitter Christine Teunissen.

De Partij voor de Dieren pleit met grote regelmaat voor een verduurzaming van het Haagse inkoopbeleid. Teunissen: “Landbouwgif is een urgent probleem. We lezen steeds meer over massale sterftes onder bestuivende insecten, dus we moeten snel overschakelen op biologische landbouw.”

Teunissen vindt het nieuwe inkoopbeleid een goede stap vooruit: “De gemeentelijke organisatie wordt mede door de Partij voor de Dieren steeds eerlijker en duurzamer en maakt daarmee haar voorbeeldfunctie voor de samenleving steeds beter waar. De gemeente financiert gesproei met gif en uitbuiting van kwetsbare boeren in ontwikkelingslanden nu een stuk minder”

De verduurzaming van alle overige inkoop zal snel ter sprake komen, want binnenkort bespreekt de Raadscommissie het gehele inkoopbeleid.

Gerelateerd nieuws

Kwetsbare waarden op het spel door invoering Omgevingswet 

De Partij voor de Dieren Den Haag maakt zich zorgen om de negatieve gevolgen van de Omgevingswet voor de leefomgeving in Den ...

Lees verder

PvdD boekt successen bij begrotingsbehandeling 

Bij de begrotingsbehandeling in de Raad van 2 november heeft de gemeenteraad drie moties van de Partij voor de Dieren aangeno...

Lees verder