PvdD: geen paviljoen ten koste van het groen


26 juni 2018

De gemeente wil een stuk park met bomen (120m2) bij het Centraal Station vrijmaken voor de bouw van een paviljoen. Dit zou dienen als informatiepunt en horecavoorziening voor toeristen. De Partij voor de Dieren verzet zich tegen de plannen aangezien dit ten koste gaat van waardevol groen en zal tijdens de Raadsvergadering van donderdag een aanpassing in het plan voorstellen.

Stuk groen dat dreigt te verdwijnen

In het door het stadsbestuur voorgestelde bestemmingsplan voor de omgeving rond Den Haag Centraal wordt de mogelijkheid geboden om op de locatie van een transformatorhuisje bij de Laan van Reagan en Gorbatsjov een paviljoen voor toeristen te maken. Aangezien dit paviljoen een stuk groter zou worden dan het bestaande huisje zouden waarschijnlijk verschillende waardevolle bomen moeten worden gekapt.

Raadslid Robert Barker van de Haagse Partij voor de Dieren is verbaasd over de plannen: “In het coalitieakkoord staat dat er niet in het groen wordt gebouwd en er zo min mogelijk bomen gekapt zullen worden. Dit bouwplan staat haaks op die belofte. In plaats van dit paviljoen op het plein naast het station te bouwen, stelt het stadsbestuur voor een groot stuk van het park vrij te maken.”

De partij zal met een voorstel komen om het plan aan te passen. Robert Barker: “De afgelopen tijd zijn veel plannen gepresenteerd die ten koste gaan van bestaand groen en bomen. In de komende gemeenteraadsvergadering zal de Partij voor de Dieren een amendement indienen om het groen bij de Koekamp te behouden”

Gerelateerd nieuws

Doorbraak: gemeente geeft hulp aan dieren in nood

De gemeente Den Haag gaat een bijdrage leveren aan het ambulancevervoer van gewonde in het wild levende dieren. Dit bevestigd...

Lees verder

Geen bomenkap voor paviljoen Koekamp

Er zullen geen bomen worden gekapt om het geplande paviljoen aan de centrumkant van de Koekamp te realiseren. De gemeenteraad...

Lees verder