PvdD in actie voor klimaat


22 september 2014

Partij voor de Dieren Den Haag nam zondag 21 september deel aan de People’s Climate March, de wereldwijde mars die werd georganiseerd vanuit New York om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Raadslid Christine Teunissen hield bij de Scheveningse Pier een speech over wat de (lokale) politiek kan doen om verdere opwarming van de aarde te voorkomen.

De grootste klimaatmars ooit georganiseerd in New York (400.000), Berlijn, Seoul, Parijs, Melbourne, Londen, Amsterdam en ook Den Haag bracht zondag meer dan een miljoen mensen op de been. De betogers gaven een signaal aan de regeringsleiders die momenteel bijeen zijn tijdens de internationale klimaattop: het is cruciaal dat er nu stevige maatregelen genomen worden om de aarde leefbaar te houden voor mens en dier en toekomstige generaties.

Teunissen: “PvdD Den Haag wil dat de stad een voortrekkersrol speelt in het terugdringen van CO2-uitstoot. Zo moet de gemeente veel meer dan nu inzetten op verminderen van het autogebruik, op energiebesparing en duurzame energiebronnen en het stimuleren van duurzaam voedsel.”

Na de speech van Teunissen werd met de honderden betogers een groen hart gevormd, het logo van de klimaatactie. De foto daarvan is naar de organisatie Avaaz gestuurd, die beelden uit de hele wereld verzamelt en zo duidelijk maakt aan de wereldleiders dat miljoenen mensen in de hele wereld willen dat er deze keer echte afspraken worden gemaakt en ook nagekomen.

Lees de speech van Partij voor de Dieren Den Haag hier terug.