PvdD reikt valen­tijn­soor­konde uit aan Haagse Dieren­am­bu­lance 


14 februari 2018

Partij voor de Dieren Den Haag heeft vandaag een Oorkonde van mededogen uitgereikt in het kader van Valentijnsdag aan Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag en omstreken. Met deze oorkonde spreekt de partij haar waardering uit voor de tomeloze inzet van medewerkers en vrijwilligers die dag en nacht in touw zijn om gewonde en zieke dieren te helpen.

Elk jaar treffen inwoners van Den Haag gewonde of hulpbehoevende wilde dieren aan. Zij bellen de dierenambulance voor hulp. Deze ambulance helpt 24 uur per dag, 7 dagen per week, zieke, gewonde en zwervende dieren. Soms kunnen ze ter plekke helpen. In de meeste gevallen is meer hulp nodig en vervoeren ze de dieren eventueel naar een dierenarts en opvanglocatie.

De Dierenambulance is daarbij volledig afhankelijk van particuliere giften. Zonder deze giften zouden zwanen die verstrikt raken in vislijnen, aangespoelde zeehonden, katten die te water raken of gedumpte dieren, aan hun lot worden overgelaten.

Christine Teunissen, lijsttrekker PvdD Den Haag: “In het wild levende dieren, zoals egels, vogels en vossen, raken vaak in de problemen door menselijk toedoen, zoals zwerfvuil, tramlijnen, natuurverwoesting of hoge kades. Wij vinden het een schande dat de gemeente wel het ophalen van dode dieren vergoedt, maar dat er geen structurele bijdrage geleverd wordt aan het goede werk van de dierenambulance. Zonder de inzet van de Dierenambulance zou er voor noodlijdende dieren niets geregeld zijn. Op Valentijnsdag is het mooi om stil te staan bij de onvoorwaardelijke trouw van de Dierenambulance aan het welzijn van dieren in onze stad.”

Gerelateerd nieuws

PvdD Den Haag verdubbelt volgens eerste peiling

Bij de eerste peiling in de gemeente Den Haag stijgt de Partij voor de Dieren naar twee zetels. Dit is een verdubbeling ten o...

Lees verder

Den Haag krijgt duurzaam evenementenbeleid

Den Haag, 21 februari 2018 – Elk jaar geeft Den Haag miljoenen euro’s uit voor het aantrekken van grote publieksevenementen. ...

Lees verder