Sinter­klaas­trak­tatie voor Het Knaaghof


3 december 2012

Den Haag, 3 december 2012 – Op woensdag 5 december brengt Marieke de Groot, raadslid van de Partij voor de Dieren Den Haag samen met een aantal Zwarte Pieten een lekkernij aan de konijnen en knaagdieren van Het Knaaghof in Rijswijk. Hiermee vragen zij aandacht voor de grote financiële problemen die het opvangcentrum heeft.

Het Knaaghof is sinds 2010 het konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van Dierenbescherming Haaglanden. Door de economische crisis haken veel donateurs af waardoor het opvangcentrum haar deuren zal moeten sluiten. Als Het Knaaghof dicht gaat zal er minder opvang zijn voor gedumpte konijnen en knaagdieren in de Haagse regio. Met alle gevolgen van dien.

De Partij voor de Dieren vraagt al jaren aandacht voor de financiële situatie van de Haagse dierenasielen. Marieke de Groot: “Door de crisis komen er meer dieren in de asielen terecht, terwijl donateurs afhaken. In combinatie met een veel te lage gemeentelijke bijdrage komen de asielen in de problemen. Wij blijven wethouder Revis dan ook vragen om een hogere vergoeding.”

Na de traktatie gaan de Zwarte Pieten hard aan de slag om de hokken van de konijnen en knaagdieren schoon te maken. Een extra cadeautje van de Sint om de medewerkers en vrijwilligers van de opvang een hart onder de riem te steken.