Vege­ta­risch eten nu ook in stadhuis


4 november 2011

Den Haag, 3 november 2011- De motie van de Partij voor de Dieren voor een dagelijkse vegetarische maaltijd op de grote gemeentelijke instellingen, waaronder het stadhuis, is aangenomen door de gemeenteraad. Dit betekent dat er voortaan elke dag ook een warme vegetarische maaltijd aangeboden moet worden.

De Partij voor de Dieren greep de begrotingsbehandeling aan om te pleiten voor een dagelijkse warme vegetarische maaltijd op het stadhuis. Op dit moment wordt er met de warme maaltijd geen rekening gehouden met de vegetariërs. De Partij voor de Dieren is van mening dat dit niet meer van deze tijd is en heeft daarom de motie, die mede is ondertekend door de PvdA, HSP en GroenLinks, ingediend. Onderzoek laat zien dat steeds meer mensen bewust kiezen om vaker vegetarisch te eten. Ook zijn mensen steeds meer bewust van de invloed die de consumptie van dierlijke eiwitten heeft op het milieu en dierenwelzijn.

Raadslid Marieke de Groot: “Door het aannemen van deze motie gaat de gemeente mee met de maatschappelijke ontwikkelingen en wordt echte keuzevrijheid geboden, voor iedereen.”

Klik hier voor de motie