Monde­linge vragen over een dood­ge­reden hond op het strand


Indiendatum: feb. 2013

Opnieuw is er een hond aangereden op het strand. Ditmaal door een terreinwagen van RWS, op het strand bij Kijkduin. Dit is een uitrengebied voor honden. Volgens de eigenaar en omstanders reed de terreinwagen veel te hard. De fractie van de Partij voor de Dieren heeft in 2010 ook al vragen gesteld over het doodrijden van honden op het strand en het college van B&W gevraagd maatregelen te treffen om dit soort ongelukken te voorkomen. Het antwoord van het college daarop was dat de bezoekers van het strand zelf verantwoordelijk zijn voor de eigen veiligheid en die van hun kinderen en/of honden. De fractie van de Partij voor de Dieren vraagt opnieuw nu eindelijk maatregelen te treffen tegen de onveilige situatie op het strand.

1. Bent u bekend met het feit dat er opnieuw een hond is doodgereden op het strand? Ditmaal door een terreinwagen van RWS op het strand van Kijkduin, een uitrengebied voor honden.

2. Bent u met mij van mening dat honden veilig moeten kunnen rennen in een uitrengebied?

3. Bent u met mij van mening dat het naleven van de maximale snelheid van 15 km/uur bijdraagt aan de veiligheid op het strand, zowel voor honden maar ook voor kinderen en volwassenen?

4. Hoe kan het dat de politie stelt dat de terreinwagen van RWS niet te hard reed (stapvoets dus), terwijl omstanders verklaren dat de auto wel 50 km/uur reed en de politie volgens de eigenaar van de doodgereden hond heeft aangegeven dat zij geen sporenonderzoek kunnen doen in het zand?

5. Welke maatregelen gaat u treffen om het doodrijden van honden op het strand te voorkomen?

6. Gaat u in gesprek met de houders van ontheffingen voor voertuigen op het strand over het houden aan de maximale snelheid van 15 km/uur en streng toezien op naleving hiervan?

Interessant voor jou

Schriftelijke vragen nominatie "Hengelsporthoofdstad van het jaar"

Lees verder

Schriftelijke vragen over onveilige situatie voor honden op het strand

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer