Bijdrage Initi­a­tief­voorstel Maria­hoeve blijf(t) groen, “Groen­beheer op maat, de pilot”


13 april 2022

Allereerst natuurlijk dank aan de indiener voor dit mooi uitgewerkte plan. Ook inhoudelijk kan een voorstel dat oproept tot een verbetering van de ecologie natuurlijk op de goedkeuring van de Partij voor de Dieren rekenen. Groep de Mos/Hart voor Den Haag kaart op een mooie manier terechte problemen aan in het groenbeheer. Problemen die niet alleen voorkomen in Mariahoeve, maar ook in de rest van de stad. Ik heb een paar vragen:

  • In de voorgestelde dictumpunten van het college is het niet duidelijk op welke manier het beheer verbeterd wordt en op welke manier dit nieuwe beheerplan de ecologie beter gaat beschermen. Kan het college dat verhelderen? Hoe gaat het college ‘binnen de bestaande kaders’ het wanbeheer aanpakken?

  • Dezelfde vraag heb ik voor Groep de Mos/HvDH. De voorstellen in het voorstel zijn veel minder concreet dan waar hun probleemstelling aanleiding toe geeft. Hoe wil Groep de Mos de ecologie concreet beschermen?

  • Het college stelt dat Groep de Mos in zijn initiatiefvoorstel aangeeft dat het door hen voorgestelde onderhoudsplan ook de onderhoudskosten zullen dalen (“Hart voor Den Haag/Groep de Mos gaat ervan uit dat daarmee ook de onderhoudskosten afnemen”). Dit heeft de Partij voor de Dieren niet kunnen ontdekken. Waar staat dit, volgens de wethouder?

  • Wat vindt Groep de Mos van de voorgestelde wijzigingen van het college?

Interessant voor jou

Bijdrage Onderzoek uitbreiding areaal Stedelijke Groene Hoofdstructuur

Lees verder

Bijdrage Actualisatie bodembeleid inzake PFAS

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer