Biodi­ver­siteit en ecolo­gisch beheer


Door de met landbouwgif ondergespoten monoculturen op het platteland, zoeken steeds meer dieren hun heil in de stad. Het is de taak van de gemeente om ervoor te zorgen dat de Haagse natuur een gespreid bedje is voor dieren.

De gemeente moet groengebieden en bermen ecologisch beheren. De gemeente zaait bermen in met wilde bloemen om de biodiversiteit een boost te geven. Bloemenweides worden vervolgens natuurvriendelijk, extensief en gefaseerd gemaaid.

Steile oevers en kades worden waar mogelijk natuurvriendelijk gemaakt. De gemeente plant geen steriele bomen of struiken die geen bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Het standpunt Biodiversiteit en ecologisch beheer is onderdeel van: Groen en natuur

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Smit (PvdD) wil betere bescherming voor bodem­leven

De gemeente Den Haag moet meer aandacht hebben voor de grond en alles dat daarin leeft, het bodemleven. Dat vindt raadslid Robin Smit van de Partij voor de Dieren. Hij roept het stadsbestuur op om maatregelen te nemen om het bodemleven te beschermen en te verbeteren. Gezonde bodemSmit (PvdD) wil een lans breken voor alles wat in de bodem leeft. Hij vindt dat dit nu onvoldoende aandacht krijgt van...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws