Bijdrage Verka­mering


Cie Ruimte

9 juli 2020

Voorzitter,

Dank aan de indieners voor dit voorstel. Het is een belangrijk onderwerp en hebben als gemeente te lang een laissez-faire benadering gekozen rond kamerverhuur. Dit terwijl de gevolgen voor buurten immens kunnen zijn. Een pandjesbaas die een pand goedkoop opkoopt en splits in kamertjes kan een groot gevolg hebben voor de leefbaarheid van de wijk.

Complimenten voor de initiatiefnemers die hier een voorstel voor hebben gedaan. De Partij voor de Dieren steunt het voorstel. Volgens mij zetten we zo een goede stap vooruit.

Wel vindt de Partij voor de Dieren dat het pre-advies een stuk duidelijker had mogen zijn. Het pre-advies is erg slecht te volgen. Ik begrijp niet waarom het college zijn eigen nummering is gaan hanteren en niet gewoon de dictumpunten is afgegaan. Dit maakt het moeilijker om de pijnpunten te zien. Graag hoor ik van het college of ze akkoord is met het aangepaste voorstel.

We wachten al ondertussen al lang om maatregelen en daarbij zijn de beleidsregels van het college juridisch erg kwetsbaar. Dus een aanpassing van de verordening is snel wenselijk. Dus de Partij voor de Dieren zou graag dit voorstel in de komende raad vaststellen.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Bijdrage Ontwerp - Stedelijk Energieplan

Lees verder

Bijdrage Perceel met potentieel, Vissershavenstraat 2-4 Oud Scheveningen

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer