Bijdrage Wat is de waarde van media­waarde?


2 november 2022

Voorzitter,

Dank aan de wethouder voor het beantwoorden van de vragen. Als marketeer heb ik deze met interesse gelezen. Mijn fractie heeft er dan ook veel vraagtekens bij.

Als eerste, de waarde van mediawaarde komt extreem hoog over? In de bijlage zien we alle uitingen van meer dan €50K. Een snelle optelsom brengt me tot ongeveer €1 miljoen. In totaal wordt de mediawaarde op €194 miljoen geschat.. hoe is die overige 193 miljoen opgebouwd?

Want er is een belang om marketing succesvol over te laten komen. Wordt hier wellicht naar boven toe gerekend? Bijvoorbeeld: in de programmarekening staat voor €103 mln. internationale mediawaarde. We zien echter slechts 1 artikel van meer dan 50k. Een Britse website waar Scheveningen als 1 van vijf Nederlandse stranden kort besproken worden.
Waar komt het bedrag van 103 miljoen vandaan? Kan de wethouder dit uitleggen?

Voor de Nederlandse mediawaarde zien we dat 13 van de 15 artikelen in het regionale katern van een landelijke krant staan. Dat is inzichtelijk. Meer dan een abstract bedrag van € 93 miljoen. Ziet de wethouder aanleiding om anders te rapporteren over het effect van citymarketing dan door slechts de mediawaarde te noemen? Bijvoorbeeld in de programmarekening?

De Partij voor de Dieren is benieuwd hoeveel dit onderzoek door Meltwater kost. Want als we dan een bureau met veel kwaliteit inschakelen, zouden wij hen het effect van citymarketing nog veel meer willen laten meten, bijvoorbeeld met het product ‘Media Monitoring’ dat zij aanbieden. Dat zou ons als Raad veel meer mogelijkheden geven om te sturen op ons schaarse marketingbudget. Is de wethouder hiertoe bereid? Maken we ook gebruik van andere diensten van Meltwater, zoals social media engagement? Wordt daarover gerapporteerd, en zo ja waar?

Kortom. Er lijken kansen te liggen om effectiever, en inzichtelijker, over citymarketing te rapporteren en alles wat moderner aan te vliegen. Uiteraard willen wij een grotere focus op duurzaamheid, maar ook andere partijen krijgen hiermee meer mogelijkheden tot sturing.

Dank u wel.

Interessant voor jou

Bijdrage Vervolgvragen Afsluiting Zuiderpark voor Invictus Games

Lees verder

Bijdrage Openbaar Vervoer

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer