Bijdrage Herstel Harsten­hoekweg


Cie Ruimte

29 augustus 2018

Voorzitter,

Dank aan de insprekers. In het coalitieakkoord staat het volgende: “Monumentale panden zijn beeldbepalend voor het eigen Haagse karakter en daarmee van grote waarde. Daarom zorgen we goed voor deze parels in de stad.”

Wat er hier gebeurt met de panden aan de Harstenhoekweg is precies het tegenovergestelde. De eigenaar van de 100 jaar oude panden, BEWI Vastgoed, heeft de gebouwen gekocht en ruim 10 jaar laten verkrotten. Zij hebben het zo ver laten komen dat de renovatie van de mooie, karakteristieke panden volgens hen ‘niet meer rendabel is’.

In de beantwoording van de motie wordt de optie om de panden te behouden en herstellen daarmee afgedaan.

Hiermee wordt ook voorbij gegaan aan onder andere de bijna 2000 ondertekenaars die op petities.nl pleiten voor het behoud van de panden.

De gemeente beloont BEWI Vastgoed nu voor dit gedrag met een sloop-nieuwbouw vergunning. Is het niet de taak van de gemeente om dit soort trucjes te voorkomen?

Voorzitter, de Partij voor de Dieren vindt dat de Gemeente juist op moet komen voor beeldbepalende gebouwen en hier niet zou kiezen voor sloop, maar juist moet handhaven om te zorgen dat de gebouwen weer worden opgeknapt. Vastgoedbedrijven die oude, karakteristieke panden laten verloederen, zouden beboet moeten worden, een sloop vergunning zou niet moeten worden verleend en de panden aan de Harstenhoekweg moeten behouden worden.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Bijdrage Bouwplan Vrouw Avenweg 640 (British School)

Lees verder

Bijdrage Ontwerp-bestemmingsplan Bezuidenhout

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer