College laat stad vol ener­gieslur­pende lampen staan


10 juli 2018

Het Haagse stadsbestuur voldoet niet aan de landelijke energiedoelstellingen voor straatverlichting. Het heeft er onvoldoende budget voor gereserveerd. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de Partij voor de Dieren over de jaarrekening. De Partij voor de Dieren laat het er niet bij zitten en zal het college oproepen om maatregelen te nemen om aan de doelstellingen te voldoen.

Vijf jaar geleden werd het landelijke Energieakkoord gesloten. Op basis daarvan heeft de gemeenteraad vastgesteld dat straatverlichting in 2020 20% minder energie moet gebruiken. Het stadsbestuur is van plan die doelstelling pas in 2026 te halen, zo stelt het in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren. Het gaat echter niet op zoek naar budget om de doelstelling op tijd te halen. Den Haag blijft dan ook langer dan vereist volstaan met onduurzame verlichting.

Robert Barker, raadslid van de Partij voor de Dieren: “Van Hagenaren wordt verwacht dat zij energiezuinige lampen kopen om klimaatverandering in te perken. Ook zij moeten daarvoor extra geld vrijmaken. Het stadsbestuur zelf laat het erbij zitten en geeft hiermee het slechte voorbeeld. Ik zal het stadsbestuur oproepen maatregelen te treffen om de stad volgens de planning duurzaam te verlichten.”

Gerelateerd nieuws

Geen bomenkap voor paviljoen Koekamp

Er zullen geen bomen worden gekapt om het geplande paviljoen aan de centrumkant van de Koekamp te realiseren. De gemeenteraad...

Lees verder

Gemeente houdt bos en duin vuurwerkvrij

Met borden en voorlichting gaat het stadsbestuur de Haagse natuurgebieden actief vrijwaren van vuurwerk. De gemeenteraad heef...

Lees verder