Energie besparen


Besparen, besparen, besparen: minder energiegebruik de hoogste prioriteit. Wat je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken. Daarom moet energiebesparing een veel grotere rol spelen in het duurzaamheidsbeleid van Den Haag.

Veel woningen in Den Haag zijn slecht geïsoleerd waardoor onnodig veel gas wordt gebruikt om ze te verwarmen. Alle gebouwen met verwarming worden daarom goed geïsoleerd. De gemeente zet vol in op voorlichting over en (waar nodig) financiële ondersteuning van natuurinclusieve woningisolatie. Daarnaast komt er tevens meer voorlichting over – en eventueel subsidie voor – het koelen van woningen en kantoren door middel van groene daken, groene gevels en zonwering. Ook gebruiken huishoudens, bedrijven en organisaties in Den Haag in 2030 ten minste 65% minder energie dan in 1990. De gemeente stelt hiertoe een ambitieus Actieplan Besparen op met concrete en controleerbare tussendoelen.

De gemeente gaat strenger optreden tegen vervuilende en energieslurpende bedrijven. Dit doen we door via de Omgevingsdienst Haaglanden streng te handhaven, waaronder de energiebesparingsplicht van bedrijven in deze wet. Ook blijft Den Haag subsidie geven voor het isoleren van daken en vloeren, en stimuleert via een fonds huishoudens om energie te besparen en duurzame energie te gaan gebruiken.

Het standpunt Energie besparen is onderdeel van: Klimaat, milieu en energie

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws