Gemeente wil Haagse spouw­muren isoleren


Den Haag omarmt PvdD-voorstel

2 maart 2020

De gemeente Den Haag omarmt het voorstel van de Partij voor de Dieren om collectief spouwmuurisolatie aan bewoners aan te bieden. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Daardoor is de woning beter geïsoleerd, dalen de energiekosten voor woningverwarming en wordt de woning comfortabeler.

Dordrecht
De Partij voor de Dieren raakte geïnspireerd door de gemeente Dordrecht. Dordrecht biedt bewoners aan mee te doen met een collectieve isolatie-actie van spouwmuren. Doordat de maatregel collectief wordt aangekocht, kan deze voordeliger worden aangeboden. Bewoners verdienen de maatregel in zo’n vijf jaar terug en kunnen de winst daarna in hun zak steken. Daarnaast hoeven ze niet te zoeken naar een goede aannemer.

Omarmd voorstel
De Partij voor de Dieren diende een voorstel in om de maatregel ook in Den Haag uit te voeren. Dit voorstel werd met een ruime meerderheid aangenomen - alleen de PVV stemde tegen. In een reactie op de aangenomen motie spreekt de gemeente uit de maatregel te omarmen. De gemeente verwacht voor de zomer 2020 de eerste actie te starten.

Gerelateerd nieuws

Den Haag ziet af van asfalt door volkstuinen

De gemeente ziet af van het ‘ecolint’ dwars door volkstuincomplex Zonnegaarde aan de Erasmusweg. Het fietspad en voetpad met ...

Lees verder

PvdD: ‘Geen bomenkap voor megawarmteleiding’

De warmteleiding tussen Rotterdam en Den Haag, de ‘Leiding door het Midden’, zal ten koste gaan van ongeveer 130 Haagse bomen...

Lees verder