Gemeente houdt bos en duin vuur­werkvrij


12 juli 2018

Met borden en voorlichting gaat het stadsbestuur de Haagse natuurgebieden actief vrijwaren van vuurwerk. De gemeenteraad heeft de motie van de Partij voor de Dieren die daartoe opriep vandaag aangenomen.

Het achterlaten van brandende voorwerpen, waaronder vuurwerk, in en in de buurt van natuurgebieden is volgens de gemeentelijke verordening niet toegestaan. Veel mensen zijn echter niet op de hoogte van dit verbod en steken op deze locaties tijdens de jaarwisseling toch vuurwerk af. Het stadsbestuur gaat vanaf de volgende jaarwisseling burgers actief informeren over dit verbod en plaatst bij overlast borden.

Raadslid Robert Barker (Partij voor de Dieren): “Het is niet zo gek dat je geen zevenklappers in beschermde natuur mag gooien, maar toch zijn veel mensen niet op de hoogte van dit verbod. Het stadsbestuur gaat bezoekers van natuurgebieden hier nu actief op wijzen. Zo behouden we bossen en duingebieden ook tijdens de jaarwisseling als toevluchtsoorden voor dieren.”

Gerelateerd nieuws

College laat stad vol energieslurpende lampen staan

Het Haagse stadsbestuur voldoet niet aan de landelijke energiedoelstellingen voor straatverlichting. Het heeft er onvoldoende...

Lees verder

Diervriendelijke kades: Den Haag biedt dieren bescherming tegen verdrinkingsdood

Dankzij een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren gaat het stadsbestuur meer rustpunten voor dieren in de Haagse grac...

Lees verder